11 ag.2017

EL CLUB DELS TARRACONINS I EMATSA ESTRENEN PER SANT MAGÍ UN CONTA-CONTES PER ESTIMULAR EL CONSUM DE L’AIGUA DE L’AIXETA I FOMENTAR LA BONA GESTIÓ DELS RESIDUS

És un espectacle participatiu on els artistes Joan Rioné, Agustí Ferrer i Marc Rocamora ens aproparan al Teatre Tarragona històries i llegendes de l’aigua

Coincidint amb la festa major de l’aigua, Sant Magí, el Club dels Tarraconins i l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües estrenen a Tarragona TarrAQUAnins, un espectacle original i ple de màgia. Es tracta de tres conta-contes diferents i participatius on els artistes Joan Rioné de Genovesa Narratives, Marc Rocamora i l’Agustí Ferrer de la Lluna de cartró faran representacions amb l’objectiu de fomentar el consum habitual de l’aigua de l’aixeta per a ús de boca; estimular les bones pràctiques en el consum de l’aigua com un recurs limitat, fràgil i de primeríssima necessitat; i, finalment, es posa molt l’èmfasi en una bona gestió dels residus, especialment els que es llencen a la xarxa de clavegueram. En definitiva, ens aproparan històries i llegendes de l’aigua.

La consellera de Joventut, Ivana Martínez, ha explicat que “aquest és un projecte de ciutat. L’objectiu que es persegueix és fomentar unes bones pràctiques del consum de l’aigua de l’aixeta i de la bona gestió dels residus i, per això, el públic són els nens i nenes perquè creixin amb aquesta sensibilitat”.

Per la seva part, el gerent d’Ematsa, Daniel Milan, que “aquesta activitat és una gran oportunitat per potenciar la nostra vessant social, educativa i de sensibilització”. Entre les iniciatives amb les quals treballa l’empresa d’aigües de Tarragona figura els tallers d’Aqualogia en el que participen 25 escoles i 2.475 alumnes; les visites que es promouen entre les escoles a la Depuradora i la participació en el Parc de Nadal de Tarragona.

D’esquerra a dreta, Joan Rioné, Agustí Ferrer, Ivana Martínez i Daniel Milan i el cartell dels espectacles

Els conta-contes Joan Rioné i Agustí Ferrer han donat detalls d’uns espectacles que tracten d’explicar d’una manera lúdica la importància de no fer un mal ús de l’aigua. “Estem massa acostumats a obrir l’aixeta i que surti l’aigua –ha remarcat Agustí Ferrer- i estem també acostumats a pagar per aconseguir les coses i això sembla que et doni dret a malbaratar els recursos”.

Aquest espectacle es va estrenar el 2 de juny al Castell de Masricart de La Canonja coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua. L’espectacle TarrAquanins també va viatjar fins al Catllar el 9 de juny a l’Escola l’Agulla on els alumnes des  de P5 fins a 4rt de primària van gaudir de l’espectacle del Marc Rocamora.

I com no podia ser d’altra manera, per la festa major de la ciutat, Sant Magí, el Patró de l’aigua, ens portarà els tres espectacles en diferents passis al Teatre Tarragona perquè ningú es perdi les aventures del TarrAQUAnins.

16 d’agost: amb Agustí Ferrer
A les 10, 12 i 17h

17 d’agost: amb Joan Rioné
A les 10, 12 i 17h

18 d’agost amb Marc Rocamora
A les 10 i 12h

Tots els passis tindran lloc al vestíbul del Teatre Tarragona (Rambla Nova, 11).
L’accés és lliure però amb aforament limitat.

El taller de l’aigua del Parc de Nadal
La col·laboració entre Ematsa i el Club dels Tarraconins es va iniciar al Parc de Nadal amb l’elaboració d’un circuit interactiu en què els infants havien de trobar les peces i col·locar-les al seu lloc perquè l’aigua hi pogués circular.

Aquesta activitat programada per l’empresa d’aigües de Tarragona estava adreçada a nois i noies de 3 a 13 anys i és de caràcter lúdic, però amb rerefons educatiu. L’objectiu és donar a conèixer la vinculació d’Ematsa amb la sostenibilitat, l’ús de la tecnologia la gestió del servei, l’eficiència energètica, la protecció i la vigilància de la innocuïtat de l’aigua per a ús de boca, la cura mediambiental, la integració a la comunitat i l’excel·lència en el servei.