14 ag.2017

EN MARXA LA CAMPANYA ‘TARRAGONA, POSA’T A PUNT’

La UTE Vials farà reparacions a la via pública durant 3 setmanes en tots els barris i zones de la ciutat

La campanya clourà a principis de l’any vinent, quan està previst que totes les reparacions estiguin enllestides

La UTE Vials (formada per ACSA-EMATSA) ha endegat aquesta setmana la campanya Tarragona, posa’t a punt que consisteix en una actuació global a tota la ciutat amb l’objectiu d’arranjar el paviment asfàltic, reparar el paviment de les voreres de carrers i places o qualsevol altre desperfecte que es trobi a la via pública. La campanya també inclou reparacions de voreres o l’enrajolat de petits trams de carrers. Aquesta actuació es va encetar dilluns 7 d’agost i la previsió és que tingui una durada de sis mesos, quan es calcula que totes les reparacions a la via pública estiguin resoltes. “La Brigada d’Intervenció Ràpida no només no s’atura sinó que intensifica la seva tasca amb l’objectiu de millorar, encara més, l’espai públic de Tarragona”, explica el conseller d’Espais Públics de l’Ajuntament de Tarragona i conseller d’Ematsa, José Luis Martín.

Intervención de la BIR en la reparació de paviment

El primer punt de la ciutat que viurà aquesta posada a punt és La Floresta-L’Albada-Parc Riu Clar-Torreforta-El Pilar-Torrenova-La Granja-Icomar-Riu Clar. En total estan previstes 34 actuacions. Els operaris de la Bir actuaran per espai de tres setmanes actuant a aquests barris de la ciutat, és a dir, fins a finals del mes d’agost.

La següent zona que s’arranjarà serà el tram de la Rambla Nova que toca a Plaça Imperial, Marqués de Montoliu, Gasòmetre, Pare Palau, Enric d’Ossó, Sant Antoni Maria Claret, carrer Goya, Pere Martell, avinguda Andorra, Prat de la Riba, Ramon i Cajal fins a arribar a la Part Baixa.

Amb aquesta campanya, l’UTE Vials vol actuar de forma intensiva en l’arranjament de paviment, asfalt i altres reparacions una mitjana de tres setmanes per zona, per la qual cosa a principis de l’any vinent estaria tota la ciutat a punt.

24.974 actuacions des de la seva creació
Cal recordar que des de la seva creació el 2008, la UTE Vials ha fet 24.974 actuacions. Només en un any, 2016 s’han fet 3.121 intervencions, un 66% són voreres, un 21% actuacions com reposicions de pilones trencades, murs o recol•locació de mobiliari urbà i un 13% són asfaltat. Aquesta brigada d’operaris, coneguda com la BIR, realitza una mitjana de 13 actuacions diàries a la ciutat.

Els ciutadans poden informar de qualsevol tipus de deficiència de la via pública a través del telèfon gratuït disponible les 24 h durant els 7 dies de la setmana: 900 200 274