19 set.2019

LES OBRES DE RENOVACIÓ DE LA XARXA D’AIGUA DE CALA ROMANA, EN MARXA

Ematsa les executarà en quatre fases i està previst que finalitzin a primers de gener

Les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable de Cala Romana ja estan en marxa. Es tracta de la renovació de les canonades de fibrociment, una actuació llargament reclamada pels veïns de la urbanització, a causa del perill que suposa aquest material. De manera provisional, s’han instal·lat unes canonades per facilitar l’arribada d’aigua als habitatges de la urbanització. La previsió és que abans del 20 de setembre es posin les casetes d’obres i els materials. L’endemà de la festivitat de Santa Tecla, s’iniciarà l’execució del projecte. L’empresa contractista GICSA treballarà amb tres equips de manera simultània. El programa d’aquesta intervenció preveu que les obres hagin finalitzat el pròxim mes de gener.

Ematsa informarà els veïns tres dies abans de l’inici de les obres en cada un dels quatre sectors on es treballarà. Quan aquestes estiguin en marxa, els carrers afectats estaran tallats a la circulació de vehicles, on no es podrà estacionar ni es podrà entrar o sortir dels pàrquings privats durant la jornada laboral, és a dir entre les 8 del matí i les 18 hores de la tarda.

L’inici de les obres es va consensuar amb els veïns, que van demanar que les rasses s’obrissin un cop la temporada de platges entra en la seva recta final, amb la finalitat de perjudicar els menys possible els residents. El pressupost és de 1.563.112 euros, més 326.253 euros en concepte de l’aplicació de l’IVA. En total, seran substituïts 6.522 metres de canonades.

La substitució de les canonades de fibrociment redundarà de manera positiva en la reducció de fuites, ja que el rendiment de la xarxa no és del cent per cent a causa de trencaments i per l’envelliment de les canonades. Unes 360 llars de Cala Romana tenen contractat el subministrament d’aigua amb Ematsa.