Kommigraphics always works
closely with you at every step of a
well structured procedure of brand
design, so that your views are.

Responsabilitat Social Corporativa 2019

6.9

Caminada 2019

Un any més la Caminada Popular de l’Aigua que Ematsa coorganitza amb el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona va aconseguir una participació rècord. Només en una setmana es van exhaurir les 650 places i el diumenge 24 de març els participants van sortir des de la platja de la Móra disposats a recórrer els 11,42 km de recorregut.

La passejada va iniciar el seu recorregut a la platja de La Móra amb un primer tastet de vistes meravelloses des del camí a Tamarit. Després vorejant el castell de Tamarit fins a endinsar-nos a la platja i enfilant el camí cap a Ferran, passant pel costat de la desembocadura del Gaià, un paratge natural únic. Arribats a Ferran, una paradeta per esmorzar i refrescar-se a la font pública. La comitiva va continuar la seva marxa cap al Mèdol i un cop passada aquesta pedrera romana, retorn a la Móra per redescobrir el Bosc de la Marquesa, un preciós paratge natural protegit.

Com ve sent habitual, Ematsa va instal·lar el seu punt d’hidratació d’aigua de l’aixeta a l’arribada.

25è Camí de l’Aigua de la Mina de l’Arquebisbe (Ematsa) – Ajuntament de Puigpelat

Ematsa va col·laborar amb l’Ajuntament de Puigpelat en la 25ª edició de la caminada anomenada: Camí de l’Aigua de la Mina de l’Arquebisbe. Una activitat que s’emmarca dins de la festa major d’hivern de Puigpelat i que va tenir lloc el 30/03/19.

Aquest itinerari, de Tarragona a Puigpelat i que segueix el PR-C 159, fa referència a la tradició recuperada des de 1994 en què es recorre el trajecte de la Mina de l’Arquebisbe del segle XVIII. Alguns dels trams d’aquesta mina es van realitzar aprofitant l’antic aqüeducte romà que portava aigua del riu Gaià.

La col·laboració d’Ematsa va constar d’una ponència al Centre cívic de Puigpelat a càrrec de l’ex-gerent de la companyia, Xavier de Manuel Herrero i de Rafael Torrico actual responsable de Marketing i gestió comercial dels serveis d’Ematsa. El dia de la caminada a més es va preparar un avituallament a les instal·lacions de la Muntanyeta i una breu visita a les instal·lacions

Caminant sobre la Mina de l’Arquebisbe – Ematsa i Biblioteca Hemeroteca Municipal

50 persones van participar a la Caminada per conèixer la Mina de l’Arquebisbe. La passejada és fruit d’una col·laboració entre la Biblioteca Hemeroteca Municipal i Ematsa que es va estrenar amb aquest esdeveniment. La ruta va incloure una aturada als dos darrers respiralls de la Mina en el seu recorregut cap a Tarragona, una la visita a les instal·lacions d’Ematsa i una parada al Dipòsit de l’Oliva per gaudir d’una vista privilegiada del sifó que permetia l’arribada de l’aigua al punt més elevat de la ciutat. La passejada la va culminar un recorregut per la Torre de les Aigües i les 4 fonts que abastien la ciutat amb l’aigua de la Mina.

L’arquitecte Xavier Climent Sánchez i l’arqueòleg de l’ICAC, Jordi López Vilar, van acompanyar els participants i els van oferir, de manera completament altruista, explicacions tècniques i històriques acumulades durant la seva vasta experiència en tasques de preservació i estudi d’aquesta infraestructura.

L’experiència va ser tan positiva, que la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona i Ematsa han decidit incloure aquesta activitat a la programació anual d’itineraris culturals de la ciutat.