Kommigraphics always works
closely with you at every step of a
well structured procedure of brand
design, so that your views are.

Responsabilitat Social Corporativa 2018

9.5

OPLITE

ODS

EMATSA participa des de l’any 2016 en un projecte per desenvolupar un sensor de mesura del biofilm a les canonades de distribució d’aigua. Aquest projecte contempla des del disseny i fabricació del sensor, fins a la seva validació en escenaris reals, fent servir una nova tecnologia basada en mesures òptiques. La mesura òptica te força avantatges respecte a mètodes ja existents atès que és menys invasiva i que està lliure de la influència d’altres factors ambientals com la temperatura o la conductivitat del medi.

Durant l’any 2017 es van finalitzar les proves de migració a l’aigua dels materials del sensor i es va dissenyar i es va començar a construir la planta pilot per validar els prototips dels dispositius.

Durant el 2018 es va finalitzar la construcció de la planta i s’acaba també la fabricació del sensor òptic. S’han iniciat les proves tant a la planta pilot com en les xarxes d’aigua d’ús de boca (Tarragona) i d’aigua regenerada del procés de depuració a través d’infraestructures creades per Aigües de Sabadell. La planta pilot construïda a Ematsa permet emular les condicions de l’aigua a la xarxa de distribució modificant de manera senzilla i ràpida les característiques qualitatives de l’aigua (clor, temperatura, conductivitat, presència de patògens, etc.) D’aquesta manera es poden recrear condicions experimentals extremes que provoquen la formació ràpida del biofilm necessari per testejar el sensor. La planta permetrà també l’anàlisi de paràmetres com a la concentració de clor, terbolesa, concentració de microorganismes o la presència de biofilms.

Aquesta iniciativa s’emmarca en un projecte d’investigació subvencionat pel MINECO (Ministerio de Indústria, Economía, y Competitividad) per promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i investigació de qualitat. Els integrants del projecte, a banda d’Ematsa; són Aigües de Sabadell, l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC) y la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

 

logo Ministerio y Unión Europea