Kommigraphics always works
closely with you at every step of a
well structured procedure of brand
design, so that your views are.

Responsabilitat Social Corporativa 2018

6.11

EscolAQUA

ODS

14 de Setembre de 2018. Després d’alguns mesos de preparació, Ematsa posa oficialment en marxa un projecte pilot amb el nom d’EscolAQUA. El seu objectiu és que tota la comunitat educativa es converteixi en prescriptora del consum habitual de l’aigua de l’aixeta i que contribueixi des del seu propi convenciment a la sensibilització i conscienciació sobre l’enorme impacte ecològic i econòmic de l’ús d’aigua embotellada.

Durant el curs 2018-2019 s’inicia una fase pilot del projecte que compta amb la participació de 6 centres educatius de la Comunitat de Serveis d’Ematsa:, Escola de la Canonja, l’Arquitecte Jujol i la Sant Sebastià dels Pallaresos,  l’institut-escola l’Agulla del Catllar i l’escola Marcel•lí Domingo i Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

La idea és que, superada la fase pilot la comunitat EscolAQUA creixi fins que els seus objectius s’integrin en les polítiques ambientals i de sostenibilitat de tots els centre educatius

EscolAQUA és un projecte de Responsabilitat Social Corporativa basat en la transferència de coneixement que recerca el canvi d’hàbits i la transformació de costums. La filosofia és la generació d’activitats en els centres educatius adaptades a les necessitats d’alumnes, mestres i famílies al voltant de l’aigua amb els següents objectius.

Superar les resistències sobre l'ús de l'aigua de l'aixeta per reduir la petjada de carboni del consum de l'aigua de boca.

Generar i transferir els coneixements d'Ematsa sobre l'aigua, el seu consum i la seva gestió a la comunitat educativa.

Impulsar una xarxa col·laborativa i d'aprenentatge entre escoles, ajuntaments i Ematsa.

Les propostes que s’impulsaran a les escoles van des de rebre reptes per fer recerca dins de l’aula, a desenvolupar tallers sobre estalvi d’aigua a casa en família.

L’objectiu del projecte és alinear els beneficis del consum habitual de l’aigua de l’aixeta a les nombroses iniciatives i programes vinculats a la sostenibilitat que avui dia estan ja ben integrades a l’àmbit escolar (reciclatge, consum de proximitat, eficiència energètica, entre d’altres).

L’acte oficial de l’arrencada del projecte reuneix a la Sala Fòrum d’Ematsa representats dels 6 centres que participen en la prova pilot, de Cel Rogent, que és l’empresa que coordina l’execució tècnica del projecte, tècnics del serveis municipals d’educació, els alcaldes de 3 dels municipis de la comunitat de serveis (Tarragona , Els Pallaresos i la Canonja) i com no podia ser d’altra manera d’Ematsa que a través del seu Director Gerent trasllada als assistents que Escolaqua és un dels principals eixos del projecte be@ i que cal despertar consciència sobre l’ús d’envasos de plàstic no reutilitzables amb un parell de dades per la reflexió: “cada segon es produeixen 20.000 ampolles de plàstic i, d’aquestes, el 60% van a parar al mar. L’aigua d’aixeta té un impacte ambiental menor, de fet, contamina 1.000 vegades menys que l’aigua de l’aixeta”.

Fins al moment el projecte té una incidència directa d’uns 280 alumnes d’11 grups i 16 docents entre mestres i directius. Aquesta prova pilot finalitza el juny del 2019 i hi ha confiança plena en que els resultats encoratjaran a ampliar el nombre de centres participants en properes edicions.