Com comprovar si tens una fuita d’aigua?

Creus que pots tenir una fuita a casa? Et donem alguns consells per poder-ho esbrinar i solucionar.

 

 1. Identifica quina és la posició del teu comptador d’aigua. Podràs localitzar el número del teu comptador a la part inferior de la factura.

   

 2. Verifica que el comptador funciona correctament: deixa oberta una aixeta perquè el comptador registri moviment. Revisa si l’agulla vermella de l’esfera gran o l’última xifra vermella del comptador es mou.

   

 3. Mantingues l’aixeta oberta, tanca la clau de pas de sortida del comptador i comprova que aquest no registra cap moviment.

   

 4. Torna a obrir la clau de pas del comptador i assegura-te’n de no tenir oberta cap aixeta de l’interior de la casa o local. Deixa passar una hora i observa si el comptador ha registrat consum d’aigua. En cas afirmatiu, pot ser que hi hagi una fuita a la teva instal·lació, ja que el comptador només registra consum si hi passa aigua.

   

En aquest vídeo tutorial t’expliquem com fer-ho.

Transcripció

 Hola! Si creus o has detectat que tens un consum d’aigua superior a l’habitual. Podria ser degut a les causes següents: canvi d’hàbits de consum, més persones a l’habitatge, canvi d’algun electrodomèstic, instal·lació d’un aparell descalcificador. Una fuita no detectada. Un ús fraudulent del teu comptador. Podeu comprovar si la vostra instal·lació funciona bé d’una manera molt senzilla. Localitza el teu comptador i obre una aixeta. Comproveu que el comptador compta endavant (augmentant la numeració) mentre l’aixeta està oberta. Tanca totes les aixetes i apaga qualsevol electrodomèstic que utilitzi aigua, sense tocar la clau de pas. Verifica la lectura del comptador. Deixeu passar un parell d’hores sense utilitzar l’aigua i torneu a comprovar la lectura de comptador. Si no heu augmentat el consum, la vostra instal·lació funciona correctament i no hi ha fuites d’aigua. Si el consum ha augmentat, és probable que tingueu una pèrdua d’aigua, ja que el comptador només avança la numeració si hi ha consum d’aigua. Contacta amb un servei de reparacions com més aviat millor per reparar-la i així evitar consums indesitjats. Sabies que podries tenir dret a una bonificació per fuites i facilitats de pagament? Si vols, pots enviar-nos la teva sol·licitud a través del formulari que trobaràs a l’apartat “Contacta” de la web, i començarem a tramitar-la. Si encara no us heu donat d’alta a l’Àrea de Clients, no desaprofiteu l’oportunitat. Registra’t i podràs veure els teus consums i factures, així com rebre avisos relacionats amb el teu contracte. Recordeu que l’aigua és un bé preuat i escàs. Fes-ne un ús responsable. Gràcies! Estem al teu servei.

Si detectes la fuita, caldrà que contactis amb un servei de reparacions el més aviat possible. Et recomanem mantenir la clau de pas tancada fins la seva reparació!

 

Comunica’ns a través d’aquest link l’avaria per poder revisar l’afectació en els seus consums.

 

És important cuidar les instal·lacions interiors.

 

 • Revisa els sistemes de reg automàtics per evitar pèrdues d’aigua

 • Assegura’t que la cisterna del vàter funciona correctament

 • Si marxes de vacances, tanca la clau de pas de l’aigua

 • Fes el manteniment adequat de la teva piscina durant tot l’any

 • Instal·lacions com els sistemes d’osmosi, les aixetes i les dutxes poden gotejar. Revisa-les i ajusta-les

   

Evita sorpreses. Cada gota compta!