Gestió sostenible VIA2030

VIA2030: Aigua és benestar

A Ematsa comptem amb una pla estratègic, anomenat VIA2030, que estableix les línies d’acció per seguir
prestant un servei essencial, eficaç i eficient preservant l’entorn.

El VIA2030 s’assenta sobre quatre pilars estratègics a partir dels quals s’estableixen 14 iniciatives a assolir en la pròxima dècada a través de més de 100 projectes. Aquests pilars són:

  • Resiliència

    Garantir el servei 24 hores set dies a la setmana

  • Circularitat i medi

    Avançar cap a una economia circular i sostenible on l’activitat esdevingui ambientalment neutre

  • Persones

    Contribuir a la comunitat i al territori amb un servei adaptat a les necessitats de la ciutadania

  • Innovació i coneixement

    Potenciar l’eficiència i la millora contínua establint sinergies amb el territori

El fet casteller

Els pilars s’emmirallen en el fet casteller, tret identitari tarragoní, fixant-ne quatre el mateix número que les colles de la ciutat. A més també pren els seus valors com la cooperació, el reball en equip per un objectiu comú.

RLM150411_019MJ

Aigua és benestar

Un propòsit que vertebra tot el document: Aigua és benestar. Un concepte que engloba la cura de l’entorn, l’eficiència en la prestació del servei i l’accés universal al recurs, de la combinació d’aquests factors en resulta el benestar de la comunitat.

gestio 3

Via 2030

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (EMATSA) presenta VIA2030, un pla estratègic pels 10 anys vinents que fixa el camí a seguir per continuar prestant un servei essencial amb eficiència i eficàcia.

Descarregar PDF
gestio 2

Una visió àmplia davant l’emergència climàtica

Per elaborar el Pla:

  • S’han avaluat les potencialitats, oportunitats, així com l’expertesa i el coneixement que aglutina l’empresa després de més de trenta anys gestionant el cicle integral de l’aigua.

  • S’han recollit les propostes i expectatives de tot l’equip humà amb un procés intern de participació.

  • S’ha elaborat una àmplia anàlisi extern des de l’àmbit global fins al local, prenent com a referència els Objectius de Desenvolupament Sostenible que estableix l’ONU per protegir el planeta i millorar la vida de les persones amb l’horitzó 2030.

  • S’ha alineat amb el Green Deal que impulsa la UE i del qual se’n deriven noves directives orientades a fer front a l’emergència climàtica i que en els anys vinents es transposaran a l’àmbit estatal, autonòmic i local.