21 jul.2020

EL LLIBRE DE L’ESCOLAQUA, UNA EINA PEL CONSUM SOSTENIBLE DE L’AIGUA

Ematsa i Piscina, un petit oceà coediten aquesta publicació il·lustrada per a tots els públics que recull les activitats dels centres educatius de l’EscolAQUA.

EMATSA i Piscina petit oceà presenten El llibre de l’EscolAQUA o la història d’un pingüí que va arribar en ala delta per saber com usem l’aigua, escrit per Joana Paraigües i il·lustrat per Armand per promoure hàbits sostenibles entorn al consum d’aigua.

El llibre forma part de l’EscolAQUA, un projecte de Responsabilitat Social Corporativa impulsat per Ematsa que té com a objectiu de sensibilitzar i promoure hàbits sostenibles al voltant del consum de l’aigua en l’àmbit educatiu. Al llarg del curs escolar s’organitzen activitats a les escoles adaptades a les necessitats dels alumnes, els mestres i les famílies. En el darrer curs han format part de la iniciativa les escoles Sant Pere i Sant Pau, Marcel·lí Domingo, Serrallo, Bonavista, Pax, Arquitecte Pujol, Sant Sebastià, la Canonja, l’Institut Escola l’Agulla i l’Institut Pons d’Icart. El president d’Ematsa, Jordi Fortuny, ha assegurat que “aliar-nos amb la comunitat educativa és un encert, apropar als més petits la realitat de la gestió de l’aigua i fer-los partícips de les problemàtiques i les solucions ens enriqueix com a societat, perquè seran les noves generacions les encarregades de continuar la nostra tasca”. En aquest sentit el gerent de la companyia d’aigües, Daniel Milan, ha refermat el compromís de continuar treballant amb l’EscolAQUA amb la comunitat educativa, “el curs vinent serà la 3a edició d’un projecte que volem mantenir, viu, obert i dinàmic per apropar als alumnes la realitat del cicle integral de l’aigua i els beneficis del consum habitual de l’aigua de l’aixeta”.

El llibre que avui es presenta explica les activitats que realitzen els i les alumnes de l’EscolAQUA a través del testimoni d’un pingüí i el secretari d’una escriptora. Al llarg de les pàgines hi apareixen temes com el cicle integral de l’aigua, el consum d’aigua de l’aixeta, l’ús del plàstic, entre d’altres, i recull algunes de les propostes que han fet els alumnes per fer un ús sostenible d’aquest fràgil recurs natural. L’editor del llibre, Joan Rioné, ha destacat que a més d’explicar les activitats al voltant de l’aigua també narra el procés de creació d’un llibre.

El centres educatius comptaran amb exemplars d’aquesta publicació, així com les biblioteques i els centres de lectura de Tarragona, els Pallaresos, la Canonja i el Catllar. A més també estarà disponible a llibreries.

El llibre de l’EscolAQUA tindrà també una edició en castellà traduïda per l’escriptora Lolita Bosch i en anglès que ha traduït l’escriptor Mathew Tree.

Festa del llibre

Amb motiu de la festa del llibre que se celebrarà el 23 de juliol, Joan Rioné i Armand participaran diversos actes per presentar de El llibre de l’EscolAQUA

  • Dia 23 a les 19:30: signatura de llibres a la Rambla Nova davant la llibreria Adserà. L’acte està organitzat per l’Ajuntament de Tarragona i el Gremi de Llibreters.
  • Dia 25 a les 19:30h presentació a la Jornada del llibre sobre patrimoni cultural i natural al Parc Ecohistòric del Pont del Diable