25 Mar2019

EMATSA I MANS UNIDES IMPULSEN UN PROJECTE QUE DIBUIXA AL DIPOSIT CENTRAL D’EMATSA LA IMPORTÀNCIA DE L’AIGUA COM A RECURS INDISPENSABLE I DE PRIMERA NECESSITAT

El Dia Mundial de l’Aigua se celebra avui amb el lema ‘Aigua per a tots’

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua us volem donar a conèixer un nou projecte que impulsa Ematsa a les seves instal·lacions.

EMATSA impulsa projectes que fomentin la sensibilització per la cura de l’aigua com a element fonamental per l’equilibri mediambiental i la sostenibilitat. Enguany, coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua que porta per lema Aigua per tots, l’empresa d’aigües de Tarragona ha escollit celebrar aquest dia amb una acció que perdurà en el temps. Es tracta d’un projecte que s’inicia avui i que es realitza conjuntament amb Mans Unides.

Projecte Ematsa-Mans Unides. Part del mural al dipòsit nou d'Ematsa

Aquesta ONG va organitzar el passat mes de febrer al Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona una exposició itinerant el contingut de la qual alertava sobre l’impacte de la sequera i el canvi climàtic en el desenvolupament de les comunitats més pobres. Els projectes d’aigua són clau per al desenvolupament. L’aigua possibilita millorar el reg i, per tant, l’alimentació, millorar la higiene i la salut, fins i tot facilita l’accés a l’educació de les nenes.

Amb aquesta exposició, Mans Unides volia conscienciar de la importància de l’aigua, indispensable per a la vida humana i per a sustentar els ecosistemes terrestres i aquàtics, alhora que ens interpel·la a fer-ne un ús responsable.

Per aquest motiu, Ematsa va decidir triar algunes de les imatges de la mostra fotogràfica per pintar-les en la paret amb més visibilitat d’un dels dipòsits de la seu d’Ematsa a la Muntanyeta de Sant Pere. En concret es tracta d’un cubicle d’aigua que té una capacitat de 15.000 m3.

L’execució del projecte fruit d’aquesta col·laboració s’ha iniciat avui, 22/03/2019 coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Aigua.