02 Jun2022

EMATSA PUBLICA LA MEMÒRIA DE SOSTENIBILITAT 2021

La vuitena edició consecutiva de l’informe exposa tot el dut a terme durant l’exercici del 2021 després de la desescalada de la Covid-19

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) ha publicat la Memòria de sostenibilitat 2021. Un recull de les accions realitzades durant l’any passat enfocades a garantir un servei bàsic essencial tot seguint uns criteris de sostenibilitat i preservació del medi ambient.

El president de la companyia, Jordi Fortuny, explica: “Tota la informació recollida en aquesta memòria, mostra una empresa compromesa i que es posiciona com un agent del territori que aporta valor social a la comunitat. A més, durant el 2021 la companyia d’aigües ha dut a terme un procés de reflexió per planificar i assentar les bases pels deu anys vinents. Davant un futur incert que planteja importants reptes, aixecar la vista i analitzar l’entorn, des del més global al més local, ha de permetre anticipar-se per treballar en el millor dels escenaris i preparar-se per al pitjor.”

Portada de la Memòria de Sostenibilitat 2021

Després d’una memòria de sostenibilitat 2020 on les activitats de la companyia es van veure afectades per la crisi sanitària provocada per la pandèmia, la nova edició del 2021 inclou les iniciatives i accions engegades durant aquest darrer any. Entre aquestes cal destacar l’aprovació d’un nou Pla d’Acció Social i el pla Via 2030, els quals marcaran el rumb de l’organització durant els pròxims anys.

A més, el president també destaca “la tasca de la companyia per retenir i captar talent al territori, una iniciativa que forma part de les principals línies estratègiques”. I afegeix: “en aquest sentit les col·laboracions amb la URV per desenvolupar doctorats industrials i també amb la Formació Professional són exemples claus d’aquesta aposta. Per molts mitjans que puguem tenir l’únic que és del tot necessari és el talent per treure’n el màxim profit i aquí és on Ematsa en fa una aposta decidida”.

Lectura Fàcil

Seguint el model del 2020, s’han adaptat els continguts amb les recomanacions de la Lectura Fàcil, per facilitar-ne la comprensió i l’accés a tota la població. S’han aplicat aquests criteris sobre els textos, les imatges i la maquetació i disseny de la publicació.

ODS

L’informe està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides i inclou les dades més representatives pel que fa als impactes econòmics, ambientals i socials de l’activitat d’Ematsa.