14 Nov2022

LA GESTIÓ DEL CLAVEGUERAM A LA 27a SETMANA DE LA CIÈNCIA

Ematsa participa en aquesta nova edició amb quatre activitats al carrer per explicar l’aplicació de la robòtica al manteniment i inspecció de la xarxa de clavegueram 

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona, Ematsa, participa en la 27a edició de la Setmana de la Ciència que impulsa la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI). Aquest any, les propostes tenen com a fil conductor la innovació i el coneixement local com a motor de creixement i la companyia d’aigües farà quatre demostracions al carrer de sistemes innovadors de robòtica que ha creat la mateixa companyia per a la inspecció, el manteniment i el control de plagues de la xarxa de clavegueram.   

La Setmana de la Ciència recull propostes d’entitats i organismes que volen apropar la seva tasca a la comunitat educativa i a la població en general. El president d’Ematsa, Jordi Fortuny, assegura que és una oportunitat per explicar que la innovació i la ciència es troba en el nostre dia a dia molt més del que podem imaginar i ha afegit “un exemple són les propostes que presenta Ematsa aquest any, es tracta de la demostració diversos robots de control remot que ha creat l’equip tècnic de la companyia, aplicant la creativitat i la innovació, per fer tasques en punts de difícil accés de la xarxa de clavegueram”.

La Setmana de la Ciència se celebra de l’11 al 20 de novembre i les propostes d’Ematsa es duran a terme del 15 al 17 a diferents punts de la ciutat. Aquestes són:  

  • Dimarts 15 a les 10h. Eliminació de defectes des de l’interior dels col·lectors de clavegueram mitjançant robot fresador. Lloc: Avda. Països Catalans, davant núm. 18 (Sant Pere i Sant Pau)  
  • Dimecres 16 a les 10h. Control plagues mitjançant l’aplicació de pintura insecticida amb robot a l’interior dels col·lectors de clavegueram Lloc: Carrer Pi i Margall, davant núm. 30 (Sant Pere i Sant Pau) 
  • Dijous 17 a les 10h. Comprovació estat funcional dels col·lectors de clavegueram mitjançant la inspecció amb un robot amb càmera
     
  • Divendres 18 a les 10h. Reparació col·lectors de clavegueram mitjançant l’aplicació de tecnologies sense rasa (part-lining) Lloc: Avda. Països Catalans, davant núm. 20 (Sant Pere i Sant Pau) 

Com a complement a les presentacions al carrer, també estaran disponibles al canal de Youtube de la companyia vídeos breus amb la demostració dels diversos robots. 

Més informació de les activitats: https://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/

Fotografia de les tasques de manteniment de clavegueram amb càmera robotitzada

Tasques de manteniment de clavegueram amb càmera robotitzada