Des de fa anys EMATSA porta duent a terme un gran esforç en desenvolupar la seva Responsabilitat Social Corporativa conscient que només perduren en el temps, és a dir són sostenibles, aquelles empreses o organitzacions que tenen cura de la relació establerta amb el seu entorn.

Sostenibilitat no és un terme merament ambiental, ni merament econòmic, ni merament social, sinó una òptima gestió integrada de les tres variables. Precisament per això, EMATSA ha integrat la Responsabilitat Social en la seva estratègia empresarial i en la presa de decisions, sabent que qualsevol d’aquestes decisions generarà de ben segur un impacte determinat en algun dels agents d’interès que té identificats.

Existeix un enfocament de la Responsabilitat Social absolutament transversal, és a dir que afecta i per tant ha d’implicar a tots els processos que EMATSA desenvolupa en la seva activitat i a cadascuna de les persones que integren les diferents àrees, que hauran de treballar de manera col•laborativa.

Com a resultat de l’esforç del treball de la Responsabilitat Social Corporativa es persegueix una millora contínua de la integració amb la Comunitat Local, fonamentada en una millora de la relació amb els diversos agents d’interès identificats, que a partir de la seva satisfacció enfortiran la confiança i el lligam que vincula a cadascun d’ells amb EMATSA.

Informe de Sostenibilitat 2015

Informe de Sostenibilitat 2016

Informe de Sostenibilitat 2017

Informe de Sostenibilitat 2018 (també pots descarregar l’Informe de Sostenibilitat 2018 en format PDF ~3MB) / Vídeo resum Memòria de Sostenibilitat 2018

Informe de Sostenibilitat 2019 / Vídeo resum Memòria de Sostenibilitat 2019

Informe de Sostenibilitat 2020

Informe de Sostenibilitat 2021

Informe de Sostenibilitat 2022

 

El llibre de l’EscolAQUA

EMATSA i Piscina petit oceà presenten El llibre de l’EscolAQUA o la història d’un pingüí que va arribar en ala delta per saber com usem l’aigua, escrit per Joana Paraigües i il·lustrat per Armand per promoure hàbits sostenibles entorn al consum d’aigua.

El llibre forma part de l’EscolAQUA, un projecte de Responsabilitat Social Corporativa impulsat per Ematsa que té com a objectiu de sensibilitzar i promoure hàbits sostenibles al voltant del consum de l’aigua en l’àmbit educatiu. Al llarg del curs escolar s’organitzen activitats a les escoles adaptades a les necessitats dels alumnes, els mestres i les famílies.

El llibre de l’EscolAQUA en català

El libro de EscolAQUA en español

EscolAQUA’s book in English

 

Catàleg d’elements patrimonials vinculats al cicle de l’aigua

El Catàleg d’elements patrimonials vinculats al cicle de l’aigua ha documentat 104 elements als municipis de Tarragona, els Pallaresos, la Canonja i el Catllar. El treball és fruit del conveni de col·laboració signat per Ematsa, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili (ETSA-URV) per difondre el cicle integral de l’aigua en l’àmbit de l’arqueologia clàssica i el patrimoni històric.

Veure o descarregar el catàleg d’elements patrimonials en format PDF (~29MB)

 

 

 

 

 

 

El 14 de novembre de 2016 l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (EMATSA) va rebre formalment a París el segell CSR-Label atorgat pel CEEP (European Centre of Employers and Enterprises Providing Public Services) en reconeixement a l’aposta de l’empresa tarragonina per la integració de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) en la seva estratègia. Aquesta distinció d’àmbit europeu s’atorga biennalment, després d’un procés d’avaluació per part d’una entitat externa que garanteix independència i imparcialitat, a les organitzacions públiques que evidencien amb les seves pràctiques un major compromís amb la sostenibilitat en termes d’impacte ambiental, qualitat de servei, sensibilitat social i integració en el territori o desenvolupen la seva activitat.

Fruit d’aquest reconeixement el CEEP edita un catàleg de bones pràctiques en RSC de totes les empreses guardonades en el qual per part d’EMATSA hi apareix el fons social dedicat a que cap persona es quedi sense accés al servei d’aigua per limitació dels seus recursos econòmics.

 

 

 

 

 

 

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) ha estat reconeguda amb el segell Bequal PLUS que atorga la Fundació Bequal. El distintiu certifica el compromís amb la inclusió de les persones amb discapacitat

Fomentar l’equitat, la igualtat i el benestar de les persones és un dels eixos principals de la gestió d’Ematsa, tant en l’àmbit extern com intern. Un aspecte que està alineat amb l’objectiu de Bequal de millora dels nivells d’ocupació i qualitat de les persones amb discapacitat.

El segell distingeix a les empreses socialment responsables amb la discapacitat i que demostren estar alineades amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, contribuint a la consecució d’un món més responsable i sostenible.

Veure el certificat atorgat per Bequal a Ematsa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ematsa ha obtingut el segell de Qualitat del servei de Formació Professional Dual en la categoria d’Excel·lència.

L’acreditació reconeix la bona col·laboració establerta entre els centres educatius i la companyia per acollir alumnes en estades de pràctiques.

Veure el certificat de Qualitat del servei de Formació Professional Dual en la categoria d’Excel·lència atorgat a Ematsa