El nostre paper en el cicle de l’aigua

Ematsa, una companyia de futur

cicle aigua

1. Captació

Ematsa rep l’aigua tractada del Consorci d’Aigües de Tarragona, procedent del riu Ebre. A més, disposa d’una sèrie de recursos alternatius -pous i mines- que aporten també aigua per al subministrament a Tarragona, els Pallaresos, la Canonja i el Catllar.

Captació

2. Distribució

Des dels dipòsits es distribueix a tots els habitatges a través de la xarxa de canonades dels municipis. El control de qualitat es duu a terme en totes les etapes, des de la captació fins a l’aixeta de les llars, amb total garantia sanitària. Ematsa diposa d’un Centre de Control que supervisa de manera permanent el correcte funcionament de tot el cicle urbà.

Distribució

3. Consum

L’aigua és consumida per tota la població amb plena garantia sanitària d’acord amb la normativa vigent i les directrius de la UE i l’OMS.

Consum

4. Clavegueram

L’aigua procedent de tots els punts de consum va a parar a la xarxa de clavegueram, també s’hi recullen les aigües pluvials. Aquesta aigua residual és conduïda les estacions depuradores.

Clavegueram

5. Depuració

Les estacions depuradores eliminen la càrrega contaminant de l’aigua consumida a través de diversos processos per restituir les característiques de qualitat necessàries per continuar en el cicle urbà.

Depuració

6. Reutilització

Un cop depurada, l’aigua es destina a usos secundaris com el rec de jardins, processos industrials, etc. Aquests usos no requereixen la mateixa qualitat que l’aigua destinada al consum humà.

Reutilització

 

Auditoria d’eficiència hidràulica en el servei d’abastament de Tarragona (2022)

L’auditoria d’eficiència hidràulica resumeix els diferents orígens i destinacions dels volums d’aigua utilitzats en el servei d’abastament, en aquest cas, de Tarragona i en data del 2022.

Inclou les entrades, sortides, consums dels usuaris i pèrdues d’aigua que apareixen en un sistema de distribució d’aigua. Aquests s’estructuren de manera que tota l’aigua introduïda a la xarxa hauria de ser igual a tota l’aigua extreta de la mateixa en els diferents usos, més les potencials pèrdues d’aigua que poguessin aparèixer.

Consulta en detall les dades AQUÍ

Saltar al contingut