Depuració

Compromesos en la protecció del medi ambient

La depuració de les aigües residuals consisteix en l’eliminació de la càrrega contaminant de l’aigua utilitzada. És el pas previ per poder retornar-la al medi natural amb els mínims riscos ambientals o per destinar-la a altres usos secundaris. Aquest procés es duu a terme a les Estacions de depuració d’aigües residuals (EDAR).

Ematsa gestiona dues EDAR al terma municipal de Tarragona que depuren l’aigua de la ciutat i dels municipis del voltant.

EDAR Tarragona

La depuradora de Tarragona està ubicada a l’interior del recinte portuari i va iniciar l’activitat al 1993. L’EDAR consta d’un sistema biològic per realitzar el procés de depuració amb dues línies de tractament. De mitjana, duu a terme el tractament de 24.000 m3/dia d’aigua residual que arriba a la planta a través de nou estacions de bombament.

EDAR Altafulla

La depuradora ubicada a la zona de Llevant és l’EDAR Altafulla. En funcionament des de l’any 1998 també realitza la depuració de les aigües residuals a través d’un sistema de tractament biològic. En aquesta planta, de mitjana, es duu a terme el tractament de 8.200 m3/dia d’aigua residual que hi arriba a través de cinc estacions de bombament.

EI tractament biològic

Els processos biològics de depuració segueixen sent el tractament més utilitzat pel seu grau de fiabilitat i senzillesa en l’operació. El més estès és el reactor biològic de fangs actius amb eliminació de nutrients (nitrogen i fòsfor). Es denomina biològic pel procés duu a terme, que consisteix en l’eliminació de la matèria orgànica present en l’aigua residual mitjançant la intervenció de microorganismes (bactèries, protozous, etc.).

Saltar al contingut