• Inici
  • Notícies
  • VISITES GUIADES A EMATSA PER COMMEMORAR EL 40è ANIVERSARI

7 de març de 2023

VISITES GUIADES A EMATSA PER COMMEMORAR EL 40è ANIVERSARI

La seu de la Muntanyeta i la planta de depuració obriran les portes a la ciutadania

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona compleix aquest mes de març els quaranta anys de la seva creació. El 24 de març de 1983 es va signar l’acta de constitució de la companyia. Per commemorar l’efemèride, i coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Aigua el dia 22 de març, la companyia organitza dues visites guiades obertes a la ciutadania per donar a conèixer les instal·lacions i el funcionament del cicle urbà de l’aigua.

El president de la companyia, Jordi Fortuny, explica que “Ematsa ha estat el fruit de la bona entesa i col·laboració de l’ajuntament i Agbar, una aliança que ha fet créixer un servei d’aigua fins a convertir-lo en el que és avui, una empresa que gestiona el cicle urbà de l’aigua amb eficiència i eficàcia”. Fortuny ha recordat que la ciutat de Tarragona ha patit històricament el dèficit d’aigua, “els anys vuitanta van marcar el punt d’inflexió amb l’arribada del CAT i la creació d’Ematsa, des d’aleshores podem dir que ara comptem amb un servei que garanteix el subministrament amb qualitat, les 24 hores del dia els 365 dies de l’any”. I ha afegit, “celebrar aquests quaranta anys és una bona oportunitat per obrir les portes a la ciutadania i que pugui conèixer la trajectòria i la tasca d’Ematsa en la gestió d’un recurs tan essencial com és l’aigua”

Així, el dissabte 18 de març es podrà visitar la seu de la Muntanyeta que permet conèixer, per una banda, la gestió actual del cicle urbà de l’aigua i, de l’altra, la història de l’abastament a la ciutat a través de l’espai museïtzat.

El dissabte 25, obrirà les portes l’Estació de Depuradora d’Aigües Residuals de Tarragona, ubicada al Port. Aquestes instal·lacions són les encarregades de tractar les aigües provinents del clavegueram a través d’un procés biològic per retornar-les al medi natural.

Les visites són gratuïtes i obertes fins a esgotar les places, estan destinades a persones majors de 14 anys. Les inscripcions poden fer-se a través de la pàgina web d’Ematsa www.ematsa.cat/ematsa-40-anys

El transport a la visita a l’estació de depuració es realitzarà amb autocar, un cop inscrites les persones rebran informació detallada.

Saltar al contingut