23 Des2015

EMATSA IMPLANTA CARREGADORS PER A DISPOSITIUS MÒBILS AMB ENERGIA RENOVABLE EN DIFERENTS PUNTS DE LA CIUTAT

És un projecte pioner a Catalunya, ja que Tarragona és la primera ciutat en aplicar aquest nou sistema

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) implanta carregadors per a dispositius mòbils amb energia renovable a Tarragona. El subministrament elèctric que ho fa possible prové de fonts d’energia renovable aprofitant l’energia hidràulica. En concret, funciona a través d’una picoturbina que aprofita la regulació de pressions que es fa a la xarxa urbana d’aigua potable per generar energia elèctrica 100% neta i renovable. Tarragona és la primera ciutat catalana en implantar aquest sistema d’energia neta i la segona ciutat d’Espanya.

Els punts on es trobaran aquests terminals és a la Rambla Nova -davant de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona i el punt d’informació turística- i a la plaça de les Corts Catalanes, al costat de l’Hospital Joan XXIII.

FOTNOT_151223_CARREGADOR

Cadascun dels suports de càrrega disposen de tres punts de recàrrega compatibles amb els principals tipus de connexions, és a dir, tablets i smartphones. Cada terminal compta amb tres suports per carregar els dispositius mòbils, un d’ells adaptat per persones amb mobilitat reduïda. Funciona sense cables, és a dir, es podran connectar els aparells directament al dispositiu de càrrega, la qual cosa el fa encara més útil i avantatjós.

Els avantatges que presenta són:

• Recàrrega de dispositius tablets i smartphones
• Energia 100% neta i renovable

Aquests dispositius de generació d’energia neta i renovable també es faran servir per alimentar equips electromecànics i sensors instal·lats tant a la xarxa d’aigua potable com a la xarxa de clavegueram.

Els carregadors disposen de la possibilitat de instal·lació de pantalla tàctil i punt WIFI, tot i que es preveu instal·lar-ho en una segona fase en funció de l’èxit del projecte.

“La utilització d’energia renovable –explica l’alcalde i president d’Ematsa, Josep Fèlix Ballesteros– reforça la conscienciació col·lectiva cap a un ús eficient dels recursos, com a exemple de desenvolupament urbà sostenible, eficiència energètica i compromís medioambiental”. “En definitiva, -afegeix Ballesteros- tant l’Ajuntament com Ematsa centrem els esforços cap a l’aplicació de noves fonts d’energia amb l’objectiu que ens proporcionen energia neta i renovable a partir de l’aprofitament del potencial del medi ambient i, en aquest cas, de l’aigua”.