05 oct.2020

EMATSA INICIA LA RENOVACIÓ DELS POUS RENAU I SOLER BAS

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona ha iniciat les tasques per a la substitució de dos pous que abasteixen la població de Tarragona, són els de Renau i Soler Bas. Es tracta de dues noves captacions en substitució de les actuals que estan arribant al final de la seva vida útil i que compten amb les mateixes característiques de concessió.

El Pou Soler-Bas és una captació de l’aqüífer del Camp de Tarragona, essencial per garantir el subministrament del sector de Bonavista, i el pou Renau capta l’aigua de l’aqüífer calcàries mesozoiques del Montmell, es tracta d’un pou molt cabalós essencial pel servei municipal en cas de fallada del subministrament del Consorci d’Aigües de Tarragona.

Aposta per la resiliència
La companyia d’aigües ha apostat en els darrers anys, i especialment arran de l’avaria en una canonada del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) que va suposar un tall de 48h de subministrament, per augmentar la resiliència de l’abastament, és a dir, diversificar, millorar i augmentar els recursos propis i, d’aquesta manera, poder garantir el subministrament d’aigua.

Així doncs, enguany Ematsa impulsa un seguit d’accions per mantenir els pous existents en correcte estat d’ús. Tal com explica el director gerent, Daniel Milan: “aquestes accions van orientades a fer un ús sostenible i eficient d’aquest fràgil recurs que és l’aigua i garantir el seu accés amb totes les garanties a la població, per això treballem per protegir els recursos hídrics, disposar d’autonomia pròpia i millorar el nostre rendiment hidràulic”.

Les obres de renovació dels dos pous tenen un termini d’execució fins a final d’any, amb un cost total de 259.419,64€ (sense IVA). La propera intervenció en la millora de les captacions prevista per l’any 2021 es realitzarà al pou La Boella.